Прекратяването на договора за концесия на пристанище Росенец“ по никакъв начин няма

...
Прекратяването на договора за концесия на пристанище Росенец“ по никакъв начин няма
Коментари Харесай

Петкова от ГЕРБ-СДС: Прекратяването на концесията на „Росенец“ няма да покачи цените на горивата

Прекратяването на контракта за концесия на пристанище „ Росенец “ по никакъв метод няма да докара до повишаване цената на горивата. Това съобщи пред БТВ Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

„ Държавата ще влезе в своите пълномощия, тя ще упражнява тази активност. „ Лукойл “ може да бъде ползвател и ще си заплаща съответните такси за това “, изясни тя.

Припомняме, че през вчерашния ден беше препоръчано да бъде прекъсната концесията на „ Лукойл “ на пристанище „ Росенец “, което беше признато на първо четене от депутатите от комисията по икономическа политика.

Концесията на " Лукойл "  пристанище „ Росенец “

„ В рамките на 48-ия парламент беше признат доста значим закон, който е обвързван с това да бъде транспонирано в българското законодателство условието на правилник 833/2014, който е обвързван с въвеждането на глобите против Русия предвид на експанзията в Украйна.

С този закон бяха направени промени в Закона за концесиите, в границите на които се споделя, че всички концесии, които съществуват с съветски компании би трябвало да бъдат прекъснати “, изясни Теменужка Петкова.

Тя добави, че с този закон са дадени ясни инструкции на Министерски съвет да предприеме деяние и в границите на едномесечния период да се приключи концесията, само че по думите ѝ това не се е случило от служебното държавно управление.

„ Напротив, договорът продължи, те не са изпратили писмо до Европейска комисия, в този момент с този закон, който внесохме се прави ясната поръчка, че тази концесия би трябвало да бъде прекъсната в едноседмичен период от влизането в действие на закона “, изясни някогашният енергиен министър.

Бившият енергиен министър добави, че до 2011 година, преди да се даде пристанището в „ Росенец “ на концесия на „ Лукойл “ не са получавани никакви доходи.

„ Сега с новия законопроект страната ще вземе концесията и ще упражнява тези действия и всеки един, който желае да има достъп до тази инфраструктура, ще заплаща такса на страната “, сподели Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР